13 Ocak 2016 Çarşamba

Bu dersi etmeyin ezber

Prayforparis diye yeri göğü inletenler nerede acaba? “Terörün her türlüsüne lanet olsun” zırvasını (artık bu herkesin diline pelesenk olmuş fakat hiç bir şeye çözüm olmayan bu cümleye zırva diyeceğim kusura bakmayın) ezbere almış zihinler neden profil fotoğraflarını değiştirmiyor?

Paris’te, Amerika’da veya Kanada’da olan bir saldırıyı, profil fotoğrafını değiştirecek kadar içselleştirmek, modern olmak mı acaba o ufacık beyinlerinizde?

Neden mi kaybediyoruz ve bu saldırılar neden mi böyle taa içimize giriyor, suratımızın tam önüne geliyor, hatta ciğerimize kadar giriyor? Cevabı saçma ve adressiz tepkilerimiz ve içinde bulunduğumuz taraf tutma egosu.

Siz ki ‘müthiş’ bir duyarlılıkla Beyazıt Öztürk’ü “çocuklar ölmesin” diyerek ‘suç işleyen’ birini yayına bağladı diye linç ettiniz...

Siz ki ‘harika’ bir hassasiyetle Aynur Doğan’ı dünya müziklerinin sergilendiği bir konserde okuduğu eser yüzünden yuhaladınız...

O ‘müthiş’ tepkileriniz ve ‘harika’ duyarlılığınız’a ne oldu?

İşte bu kadar ayarsız, bu kadar adressiz ve bu kadar bilinçsizsiniz. Burnunuzun dibinde olup biteni görmeyip, sırf, artık modern olacağınızı düşündüğünüzden falan mı bilmem, diğer ülkeler için karalar bağlıyorsunuz. Bunu bilinçli yaptığınızı düşünsem saygı duyacağım ama bir eylemi bilinçli yapabilmek için en başta bilinç gerekir, bilmem anlatabildim mi.

Şimdi alın o yere göğe sığmayan hassasiyetinizi... Ya doğru ve adresli kullanın, yani neye kızıp neye sevineceğinizi bilin ya da susun ve daha fazla konuşup kendinizi rezil etmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder